Ons team

Martine Eulaerts
"Don’t find fault, find a remedy"
Henri Ford
Martine Eulaerts studeerde in 1988 met onderscheiding af als licentiate in de rechten aan de Katholieke Universiteit te Leuven waar zij tijdens de masteropleiding zich toelegde op de fiscaliteit.

Na haar studies aan de KU Leuven werd zij medewerker van o.m. Prof. Luc De Broe (hoogleraar fiscaal recht aan de KU Leuven) in een gerenommeerd advocatenkantoor te Brussel om er gedurende een tiental jaar een brede en diepgaande vorming te krijgen in fiscale dossiers, zowel in nationale als internationale domeinen. In 1990 behaalde zij met grote onderscheiding het diploma in de fiscale wetenschappen aan het Ecole Supérieure des Sciences Fiscales te Brussel. In 1991 nam ze deel aan de opleiding van het European Young Lawyers Scheme (ELA, thans European Lawyers’ Programme) te London (Kings’ College) en liep stage bij Clifford Chance.

In 2005 associeerde Martine zich met Maurice Krings met wie zij de aanpak voor gedreven juridische analyses deelt. Zij volgde de vierjarige beroepsopleiding inzake cassatieprocedures.

Gedurende de laatste vijftien jaar heeft Martine zich gespecialiseerd in complexe bouwdossiers waarbij zij voor een multinationaal cliënteel, zowel tijdens expertises als in de gerechtelijke fase, uitblinkt in grondige juridische analyses zonder één detail uit het oog te verliezen. Tegelijk heeft zij ook aandacht voor een efficiënte en pragmatische vooruitgang en staat waar nodig partijen bij in het kader van een bemiddeling. Ook geschillen in handelszaken, waaronder distributierecht en handelshuur, behoren tot de domeinen waarin Martine een brede ervaring heeft. Bouwprojecten en vastgoedcontracten zijn domeinen waarin zij haar grondige kennis van de burgerrechtelijke aspecten weet te koppelen aan een fiscale optimalisatie van het contract.

Martine specialiseerde zich de afgelopen tien jaar ook in vermogensplanning met bijzondere aandacht voor de wetgeving inzake beschermingsmaatregelen voor onbekwame meerderjarigen.

Deze kennis werd verder verbreed en verdiept in de bijkomende studie van een Master in het notariaat (“Manama” Notariaat, KU Leuven) waar zowel het vastgoedrecht als het familiaal vermogensrecht voortdurend raakvlakken kent met het fiscaal recht.

Voorkeurmateries:
  • Fiscaal recht
  • Vastgoed- en bouwrecht
  • Burgerrechtelijk en commercieel contractenrecht
  • Vermogensplanning
  • Gerechtelijke geschillen
  • Bemiddeling in burgerlijke en handelszaken
Talen:
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels
Wettelijke informatie:
Algemeen: + 32 (0)2 247 03 50
Rechtstreeks: +32 (0)2 247 03 61
GSM: +32 (0)478 20 09 26
Fax: +32(0)2 216 37 95
E-mail: martine.eulaerts(at)krings-law.be